Kóspallag község honlapja

Turizmus

Kóspallag a Magas-Börzsöny és a Dél-Börzsöny határán fekszik, közel a Nyugat-Börzsönyhöz, vagyis mindhárom terület könnyen megközelíthető innen. Márianosztrával együtt a hegység legmagasabban fekvő települése, innen “beljebb” már nem található másik település.

Fotóalbum / ... / Turistautak indulnak KĂłspallag közepĂŠrĹ‘l.jpg (bélyeg)Kóspallagot körbeveszi a Duna-Ipoly Nemzeti Park, így nagy kiterjedésű természetvédelmi környezetben kirándulhatunk. Kerékpározáshoz erdei terepre kell készülni, mivel betonút kevés van a Börzsönyben. Kóspallag turisztikai szempontból igen jelentős szerepet tölt be. Innen meg lehet közelíteni a Börzsöny minden fontos pontját.

 

Fotóalbum / ... / A kĂŠk jelzĂŠsen.jpg (bélyeg)A falut átszeli az országos kék túra, amelynek börzsönyi szakasza
Katalinpuszta – Nógrád – Csóványos – Nagy-Hideg-hegy – Kóspallag – Törökmező – Nagymaros útvonalat járja be. Ezen kívül több turistajelzésen tehetünk kirándulást a környékre, és mivel igen sok a jelzés nélküli földút, rövid, falu környéki séták is lehetségesek, például kisebb gyerekekkel. A falutól 2 kilométerre található egy horgásztó.
 

Kóspallagról autóval könnyen megközelíthetők a börzsönyi és a Börzsönyt körülvevő települések és Szlovákia is. (Szlovákiába gyerekeknek is arcképes igazolvány szükséges.) 15 kilométerre vagyunk a festői Dunakanyartól, Nagymaros, Visegrád, Zebegény, Szob látnivalói, Duna-partja várják a látogatókat. Környékünkön három keskeny nyomtávú kisvasút üzemel: a Kismaros – Királyrét, a Szob – Márianosztra és a Nagyirtáspuszta – Nagybörzsöny vonal.

Fotóalbum / ... / KĂłspallag felĂŠ.jpg (normál)

Hasznos linkek

www.dunakanyar.hu

www.borzsony.hu

www.horgaszto-kospallag.hu

www.kisvasut.hu

www.ipolyerdo.hu

www.erdeihazak.hu

kisvasutak.groteszk.hu

www.erdeikirandulasok.hu

borzsony.ipolyerdo.hu

erdeiiskola.ipolyerdo.hu

www.weberdo.hu