Kóspallag község honlapja

Tájékoztató zöldhulladék gyűjtőpont:

2017. április 26. - 23:03 Címkék: Általános, Önkormányzati hírek, Események a községben, Hirdetmény, Közösség.

Tisztelt Kóspallagi lakosok!

A Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. Kóspallag hulladékgazdálkodási közszolgáltatója zöldhulladék gyűjtőpontot alakított ki a temető hátsó kapujánál, ahol lehetőségünk van elhelyezni a zöldhulladékot. A gyűjtőpontról áprilistól novemberig, havonta minimum egy alkalommal szállítja el a Zöld Híd B.I.G.G. a kihelyezett zöldhulladékot.

Elhelyezhető hulladék

Zöldfelületeken, kertekben képződő biológiailag lebomló hulladék pl.: falevél, elpusztult növényi maradványok, gyomok, gallyak, nyesedékek, fűkaszálék.

Elhelyezés módja

Zsák. Általános hulladékgyűjtő zsák. A szelektív hulladékgyűjtő zsák nem megfelelő. A gyűjtőpontra egy háztartás a zsákokból legfeljebb 10 db-ot helyezhet ki egyszerre.

Kötegelés. Az ingatlanhasználó a zöldhulladékot legalább egy ponton összekötve helyezheti ki. Az összekötegelt gallyak, ágak átmérője maximum 6 cm, hossza maximum 150 cm, térfogata maximum 1 m3 lehet.

Felhívjuk figyelmét, hogy a gyűjtőponton a fent felsorolt zöldhulladékon kívül szigorúan tilos elhelyezni más hulladékot pl. kommunális vagy szelektív hulladékot, építési törmeléket, tűz- és robbanásveszélyes hulladékot, veszélyes hulladékot, stb.! Az illegális hulladék-elhelyezés köztisztasági szabálysértésnek minősül.

Köszönjük, hogy hozzájárul környezetünk megóvásához!

Kóspallag Község Önkormányzata


Ha tetszik ez a bejegyzés, kérem kattintson a "Tetszik" gombra.