Kóspallag község honlapja

Nyugdíjas búcsúztató

2015. június 29. - 14:09 Címkék: Általános, Óvoda, Önkormányzati hírek, Események a községben, Hirdetmény.

Egy pálya útja véget ér.

A gyorsvonat megáll,

s a búcsúzó útitárs

más vonatra száll.

Az idő vonatán

lassan döcög tovább,

s ha kinéz ablakán,

nem fut el úgy a táj,

ahogy elfutott -  az ifjúság.

Az ember a múltba

ezerszer visszanéz,

s szeretné újraélni

mindazt, ami szép.

Lassítaná az időt,

s megállítaná

a legszebb perceket,

de az idő kerekét

megállítani nem lehet.

Amilyen hosszú volt az út,

annyi szépet rejt a múlt!

Ahogy este a Nap leszáll,

úgy válik múlttá a jelen,

míg pirkad a hajnal,

a jövő csak sejtelem.

Az ember a múltba

ezerszer visszanéz,

könnyűnek látszik a búcsúzás.

De búcsúzni mindig nehéz.

(Bódi Irén Az idő vonatán.)

 

2016 januárjától a Csiga-Biga Óvoda vezető óvónője, Labuda Józsefné saját kérésére megkezdi nyugdíjas éveit, 41 gyermekek között eltöltött év után. Addig megérdemelt szabadságát és felmentési idejét tölti le. Óvodánkban több évtizede várta az apróságokat, hogy szárnyai alá vegye őket. Teljes odaadással, csendesen, végtelen türelemmel foglalkozott velük. A szülők tudták, hogy biztonságban, gondos kezek között hagyják gyermeküket. A kicsik pedig boldogan érkeztek az óvodába, hiszen alig várták, hogy kezdődjön a játék, a mese, a bábozás vagy énekeljenek, tornázzanak egy jót.

A gyerekekkel, az óvodásokkal való munka komoly kihívás. Ő végigjárta ennek a pályának minden  útvesztőjét, megízlelte minden édességét és keserűségét is. Lelkesen oktatta, nevelte, navigálta, kirándulni vitte őket, sok közös élménnyel gazdagította több generáció felnövekvő nemzedékét.

A gyerekek csillogó szemei, vidám mosolyuk, az őszinteségük, tiszta szeretetük erőt adott ehhez az igen felelősségteljes munkához.

A búcsú mindig kettős érzelem, elválás a régitől, és indulás egy új felé. Hiszem, hogy újabb kapuk nyílnak a számára, miközben e mostani is csak jelképesen csukódik be mögötte.

A költő szavait idézem:

„ Ne kérdezz, ne csodálkozz, fogadd el az utat, mit az élet nyújt neked, fogadd el a tényt, hogy az előtted álló ösvény új irányba vezet. Rázd le a miérteket és a "mi lenne, ha..." kérdéseket, s megszabadulsz kétségeidtől. Mindegy, mi ért - az már a múlté. Bármi volt is - fontos lehetett. A múlt rövid villanás csupán. A jövőt még be kell teljesíteni. A ma, ami itt vár. Járd végig utadat, mindig csak egy lépést lépve - bátorsággal, hittel, határozottsággal. Emeld fel fejedet, s helyezd álmaidat a csillagok fölé. Lépteid hamarosan határozottá válnak, szilárdan állsz majd a földön. Sose álmodott út tárul fel előtted, ez lesz a legegyszerűbb, legsimább ösvény, mit valaha remélni mertél. Bízz magadban állhatatosan, és vágj bele az új utazásba. Felemelőnek, gyönyörűnek találod majd, s szebbnek legmerészebb álmaidnál.” (Gárgyán Attila: Gondolatok az életről)

 

Nagyon jó egészséget, hosszú, boldog nyugdíjas éveket kívánok!

Klein Tibor polgármester


Ha tetszik ez a bejegyzés, kérem kattintson a "Tetszik" gombra.